Workshop kruiden
Workshops Kruidenbereidingen
Ontdek de kracht van kruiden in onze workshops! Iedere workshop gaan we dieper in op de gezondheidsvoordelen van de ingrediënten die we gebruiken en leer je stap voor stap hoe je kruidenbereidingen kunt maken die je dagelijks kunt toepassen. Elke workshop begint vanaf de basis, zodat het voor iedereen – van beginner tot gevorderde – eenvoudig is om in te stappen op het moment dat jou het beste uitkomt. Tijdens de workshops gaan we actief aan de slag met de verschillende ingrediënten. Bereidingen kunnen achteraf mee naar huis genomen worden om uit te testen.
Waarom een workshop volgen bij Fuarte?
Simpel, omdat het leuk en gezellig is, je bent met natuurlijke ingrediënten bezig, je ontmoet andere mensen,… Daarnaast ligt de workshopruimte midden in de natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen en is daarom de juiste omgeving om met kruiden te werken. Ann deelt middels deze workshops graag haar passie en liefde voor de natuur.
Belangrijk: Maximaal 8 deelnemers per workshop
Om persoonlijke begeleiding en een optimale ervaring te garanderen, werken we met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Zo kunnen we volop tijd besteden aan individuele vragen en zorgen we voor een fijne, interactieve sfeer.
Workshop met een eigen groep?
Kom je met een groep van minstens 6 personen? Dan kun je een afzonderlijke workshop boeken. Kijk hieronder in de lijst met mogelijkheden. Data in overeenstemming.
Keuze uit volgende workshops (duurtijd +- 3 à 4u):
- High tea - kruidenthee degusteren: in deze gezellige workshop krijg je 7 thee's om te degusteren, tezamen met enkele huisgemaakte lekkernijen. Ideaal voor een gezellige babbel in de namiddag met vrienden.
- Verkoudheidstinctuur en hoestsiroop: in deze workshop maken we een krachtige tinctuur met ingrediënten zoals den, citroenmelisse, tijm, salie en echinacea. Daarnaast maken we een hoestsiroop die ook geschikt is voor kinderen op basis van weegbree, hysop en vlierbessensap.
- Lippenbalsem en kleimasker: een verwennamiddag of -avond, waarin we een lippenbalsem maken op basis bijenwas, jojoba, amandelolie, vitamine E en etherische olie van sinaasappel. Het kleimasker maken we van groene klei.
- Goudsbloemzalf en vlierbloesemsiroop: Goudbloemzalf ondersteunt huidproblemen zoals psoriasis, eczeem, snijwonden, littekens, ruwe en schrale huid (met kloven), ... De vlierbessensiroop is een verkoelend drankje voor de zomermaanden.
- Kruidenwandeling door Ophovenderheide en Donderslagheide (deelgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen): een kruidenwandeling die je meeneemt in de tijd en je kennis laat maken met het gebied. We staan stil bij verschillende kruiden en haar toepassingen, zo staan we stil bij het Sint-Janskruid (enkel in het late voorjaar) dat gekend staan voor zijn werking bij spier- en gewrichtspijnen. In de Middeleeuwen geloofde men eveneens dat het kruid een beschermende werking had tegen boze krachten. De meest ideale tijd voor een kruidenwandeling is het late voorjaar en het eerste deel van de zomer, al is er in ieder jaargetijde voldoende te zien.
- Insectenbetenzalf en honingmasker: de insectenbetenzalf is sterk ontstekingswerend en jeukremmend. Het honingmasker laat je huid stralen, verwijderd vuil en is werkzaam bij acné.
- Borstzalf en haarshampoo: de borstzalf ondersteunt in geval van verkoudheid en irritatie van de luchtwegen. De shampoo werkt hydraterend, maakt de haren gladder en werkt tegen jeuk en allergische uitslag.
- Sportgel en propoliszalf: de sportgel kan gebruikt worden in geval van kneuzingen, ontstekingen en ontwrichting. De propoliszalf is werkzaam bij eczeem, acné, steenpuisten en schimmelinfecties.
- Dagcrème en wascrème: de dagcrème met rozenhydrolaat werkt voedend en huidverstevigend, de wascrème trekt vuil uit de huid.
Tussen Heide en Bos - Ophovenstraat 211 - 3670 Oudsbergen - België
Mail: info@kruidenatelier.be
GSM: +32476469554